Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Perkhidmatan Lori Buang Sampah di Kuala Lumpur dan Selangor

Pemilik rumah selalu ingin mendapatkan perkhidmatan lori buang sampah secara mudah untuk membuang sampah dan barangan rumah yang lama dan besar.

buang-sofa-lama-kuala-lumpurSesetengah pemilik rumah tidak berhubung dengan perkhidmatan pembuangan dan dengan mudah sahaja meletakkan sampah di dalam tong sampah biasa dan diletakkan diluar untuk pengutip sampah membuangnya. Dengan perbuatan seperti ini ia akan memberikan risiko kepada penduduk sekeliling jika sampah yang dibuang itu berbahaya kepada persekitaran. Itulah sebabnya sangatlah penting kepada pemilik rumah untuk memberikan sedikit usaha membuang sampah yang berpotensi berbahaya ini dengan cara yang betul.

Untuk membantu anda dengan ini, disini ada beberapa tips untuk melaksanakan ini.

Pertama sekali sampah yang berbahaya tidak sama seperti sampah yang biasa dan ia lebih teliti. Anda perlu memastikan sampah yang mudah terbakar, mempunyai asid mahupun mampu memberi pencemaran kepada alam sekitar dengan mudah. Setelah anda sudah mengasingkan semua itu dan dapat mengesan yang mempunyai sesuatu yang bahaya, langkah seterusnya adalah untuk mengasingkan ia dengan selamat. Ini perlu dibuat bagi memastikan sebarang penyakit mahupun bahaya tidak disebarkan kepada orang lain yang mendekati sampah tersebut.

Panduan pembuangan sampah

Melabel setiap sampah

Ia lebih baik untuk melabel tong sampah dan mengisi sampah mengikut label tersebut supaya orang sekeliling anda tahu tong yang mana perlu digunakan. Jika ahli keluarga anda tidak memerlukan jenis jenis sampah yang tiada di rumah, mereka akan tahu secara terus. Sebahagian sampah yang merbahaya termasuk bateri lama, minyak kenderaan, lampu yang mempunyai merkuri, produk pembersihan rumah, racun serangga, cat dan lain lain.

Memisah dan simpan

servis-buang-perabot-lama-kuala-lumpurSetelah anda mengasingkan sampah sampah ini, langkah seterusnya ada memisahkan dan menyimpan sampah itu. Untuk melaksanakan ini, masukkan ke dalam plastik sampah dan ikat terus melabelkan ia. Pastikan anda tidak mencampurkan ia dengan sampah harian dengan sampah yang berbahaya jika tidak sesuatu yang tidak diingini boleh berlaku.

Sesudah itu, hubungi syarikat lori sampah buangan untuk mendapatkan bantuan dalam membuang sampah ini. Anda tidak boleh membiarkan sampah diluar rumah untuk pengutip sampah mengutip sampah ini dan menghubungi mereka yang pakar dalam mengendalikan sampah ini membantu anda.

Anda boleh menghubungi mereka untuk hadir dan mengutip sampah ini atau mengatur satu tempat khas untuk mengutip sampah ini. Dengan cara ini, anda boleh mempercayai mereka untuk membuang sampah ini tanpa membahayakan orang lain dan juga mencari tempat pelupusan sampah yang khas untuk sampah anda yang boleh membahayakan alam sekitar.

Kitar Semula

Untuk sampah lain yang merbahaya, anda juga boleh menggunakan ia sebagai barangan kitar semula. Ambil contoh minyak motor lebihan boleh digunakan untuk nyah beku penghawa dingin. Anda juga boleh ke bengkel berdekatan untuk bertanya kepada pomen pendapat untuk barangan terpakai ini. Tambahan lagi, anda boleh menjadi seorang yang kreatif dengan sampah ini.

Berbincang dengan dengan jiran di sekeliling anda untuk mendapatkan kata putus dalam proses pembuangan sampah yang boleh merbahayakan orang lain. Dengan bantuan ramai orang, anda boleh menyimpan sampah sampah ini di lokasi yang selamat di mana mereka yang pakar dalam pembuangan sampah ini boleh mengutip sampah tersebut. Ingat, dengan lebih ramai yang prihatin dengan sampah yang merbahaya ini, lebih selamat persekitaran kita.

Sekiranya anda ada sebarang pertanyaan tentang perkhidmatan lori buang sampah kami, sila hubungi pasukan pelanggan kami melalui telefon atau hantar emel kepada kami hari ini.