Harga Sewa Lori 1 Tan di Kuala Lumpur & Selangor

Pasukan kami bersedia untuk menawarkan anda servis dengan harga lori sewa 1 tan yang berpatutan di Kuala Lumpur, Putrajaya dan Selangor.

Selain menyediakan lori sewa 1 tan di Cheras, Kuala Lumpur, Malaysia, syarikat ini turut menyediakan perkhidmatan pemandu lori bertanggungjawab serta beramanah bagi membantu penghantaran barang. Perkhidmatan terbaik disediakan bagi memenuhi keperluan lori sewa pelanggan di sekitar Kuala Lumpur, Bandar Utama dan ke Perak. 

Jikalau pelanggan tak pasti tentang saiz dan kapasiti tan lori sewa diperlukan secara tepat, pelanggan sentiasa boleh menelefon serta menyemak melalui kakitangan kami. Selain itu, pakar lori kami boleh melawat lokasi pelanggan berdekatan Shah Alam, Pandan Indah mahupun Ampang bagi semakan tapak sebelum pemindahan lalu menentukan jenis lori sewa 1 hingga 10 tan yang paling sesuai dan murah bagi transport pemindahan.

Berpindah rumah secara mudah serta kadar murah menerusi perkhidmatan yang sedia dibekal di Gombak, Batu Caves serta Sungai Buloh. 

Selain lori sewa, setiap pelanggan dapat dibekalkan dengan bahan pemindahan bagi memastikan kemudahan kerja pemindahan. Ini merangkumi tenaga pekerja tambahan (berserta cas bayaran tambahan mengikut jam), aksesori seperti troli tangan, tali, selimut serta kotak pembungkusan.

Hubungi kami hari ini bagi menempah lori sewa 1 tan bagi pemindahan sama ada anda di Taman Setapak Jaya, Jalan Bukit Rawang, serta kawasan lain seluruh Semenanjung Malaysia.

Harga Pakej Lori Sewa Sahaja

Terma dan syarat untuk pakej lori sewa sahaja:

 • 1 pemandu lori sahaja (hanya membantu memunggah item ke / dari lori), tiada tenaga kerja yang lain untuk memunggah barangan.
 • Cas tambahan RM100/jam jika masa servis melebihi 2 jam.
 • Cas tambahan RM30 /10km jika jarak perjalanan melebihi 20km.
 • Cas tambahan RM50 / item jika bantuan diperlukan untuk memasang atau membongkar perabot.
 • Cas tambahan RM50/tenaga pekerja jika bantuan diperlukan untuk memindahkan barang-barang (bergantung kepada ketersediaan). Notis minimum 24 jam diperlukan untuk penyediaan tenaga kerja.
 • Cas tambahan RM80/tan/tingkat (RM20/tingkat untuk lori 1 tan) jika mana-mana bangunan anda tidak mempunyai lif yang beroperasi.
 • Bahan-bahan dan perkhidmatan lain seperti kotak, balutan gelembung, pembungkusan dan pembungkusan yang menyusut tidak termasuk dalam harga pakej.
 • Tiada cas GST.

Harga Pakej Lori Sewa Biasa

Terma dan syarat untuk pakej lori sewa biasa:

 • harga ini tidak merangkumi pemindahan jarak jauh (negeri ke negeri)
 • Cas tambahan RM30 /10km jika jarak perjalanan melebihi 30km.
 • Cas tambahan RM50 / item jika bantuan diperlukan untuk memasang atau membongkar perabot.
 • Cas tambahan RM50/tenaga pekerja jika bantuan diperlukan untuk memindahkan barang-barang (bergantung kepada ketersediaan).
 • Cas tambahan RM20/tan/tingkat jika mana-mana bangunan anda tidak mempunyai lif yang beroperasi.
 • Bahan-bahan dan perkhidmatan lain seperti kotak, balutan gelembung, pembungkusan dan pembungkusan yang menyusut tidak termasuk dalam harga pakej.
 • Notis minimum 24 jam diperlukan untuk penyediaan tenaga kerja.
 • Tiada cas GST.

Terma dan syarat pemindahan umum:

– Tidak ada pilihan pandu lori sendiri, semua lori sewa kami datang dengan pemandu lori sekali.
– Tempahan tertakluk kepada ketersediaan lori. Sila membuat booking untuk lori sewa seawal yang boleh.
– Tempahan lori dan pemandu bermakna tidak ada tenaga pekerja lain yang terlibat. Pemandu lori hanya bertanggungjawab untuk memandu lori. Sila beritahu ahli khidmat pelanggan kami jika anda memerlukan pekerja untuk pemindahan anda.
– Untuk kondo, sila dapatkan kelulusan pengurusan terlebih dahulu sebelum pemindahan. Sekiranya lori tidak dapat memasuki kawasan kondominium, kami tidak bertanggungjawab untuk menjadualkan semula atau mengganti lori tersebut pada tarikh lain. Sewa lori yang berasingan diperlukan untuk sebarang penjadualan semula untuk keadaan ini. Sebarang bayaran tambahan yang dilakukan semasa pemindahan seperti deposit keselamatan kepada pengurusan dan bayaran letak kereta ke bangunan semasa pemunggahan hendaklah dibayar oleh pelanggan.
– Syarikat kami tidak bertanggungjawab untuk kehilangan apa-apa barangan berharga jika ada barang berharga peribadi yang hilang semasa pemindahan.

FAQs

Apakah kadar lori sewa 1 tan bagi daerah di luar Kuala Lumpur dan Selangor?

Syarikat lori sewa kami tidak mempamerkan harga lori sewa 1 tan untuk daerah di luar Kuala Lumpur dan Selangor seperti Seremban, mahupun negeri-negeri lain kerana petikan harganya ikut bajet keperluan pemindahan sebenar.

Sila hubungi kami untuk mendapatkan sebut harga murah secara percuma untuk kawasan Melaka, Johor dan Pulau Pinang.

Adakah harga yang dimaklumkan muktamad?

Harga lori sewa 1 tan dalam invois adalah muktamad berdasarkan keperluan pemindahan ditetapkan terutama jika terdapat pemeriksaan tapak.

Terdapat situasi di mana caj tambahan lori sewa murah mungkin dikenakan. Beberapa situasi sepertinya adalah maka tak terhad kepada situasi berikut:

 • Barang-barang tambahan tak boleh dibongkar dan hanya boleh dikeluarkan melalui tingkap.
 • Piano, barangan berat hanya boleh dipindahkan ke ataupun digerakkan dari tingkat 1-2  melalui tangga.
 • Kerja-kerja tambahan seperti pembungkusan istimewa serta bekalan kotak-kotak tambahan

Bilakah saya perlu membuat bayaran bagi lori sewa?

Cara bayaran diterima ialah pemindahan bank atau cek buat masa ini. Deposit 50% diperlukan sebelum tarikh pindah dijadualkan untuk tempahan lori 1 tan. Bayaran akhir perlu dibuat sebelum perkhidmatan lori sewa bermula pada hari pemindahan.

Testimoni

“ Syarikat anda memberikan saya pakej lori sewa 1 tan dalam bajet keluarga kami. Itulah sebabnya kami mendapatkan khidmat lori sewa dari mereka.”

Madam Chan

“Pakej lori sewa 1 Tan yang ditawarkan oleh pasukan anda dari Kepong ke Taman Melati berpatutan dan kualiti servis lori sewa yang diberikan juga baik. Terima kasih”

Encik Adam

RR Pro Transport (002523091-D)

Alamat

52K, Jalan Air Panas Bharu, 53200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan KL.

Telefon

Hubungi kami hari ini

E-mel

Dapatkan Sebut Harga Percuma

Whatsapp

Dapatkan informasi segera