Lori Sewa di Ampang

Organisasi kami mempunyai lori sewa di Ampang dan juga di sekitar bandar dan taman yang berhampiran seperti di kawasan Kepong dan Pandan Jaya. Lokasi di mana terdapat ramai pelanggan kami termasuk di Wangsa Maju, Setapak, dan termasuk jalan utama di pusat bandar Taman Tasik Titiwangsa. Kami mempunyai pelbagai jenis pengangkutan bagi memenuhi keperluan anda sama ada diperlukan di Batu Caves, Bukit Indah, atau Jalan Tun Razak dengan tahap servis yang berkualiti dan harga yang termurah.

Apabila melibatkan kesemua jenis pemindahan, sewaan lori dan pemandu adalah sangat penting sebagai pilihan kepada perniagaan atau kediaman. Ia sudah diguna pakai secara menyeluruh di Semenanjung Malaysia dan ke Singapura terutamanya di bandar Kuala Lumpur dan Selangor kerana ia boleh memberikan pilihan dan kesesuaian berdasarkan pemindahan yang perlu dijalankan.

Sewaan lori dan pemandu memberi pakej yang lengkap termasuk lori yang diselenggara dengan baik dan sudah pasti perkhidmatan dari pemandu lori itu juga penting. Dengan adanya pemandu anda tidak perlu risau bagi memastikan penghantaran apa apa barang akan dihantar dengan baik.

Selain dari perkhidmatan pemandu yang ditawarkan, pemandu sebagai servis tambahan untuk membantu anda dalam mengangkat dan memunggah semula barang dari lori untuk ke destinasi baru sama ada di Sri Gombak, Bangi,  atau Sungai Wang. 

Pekerja pro syarikat kami mempunyai pelbagai jenis pengangkutan yang tersedia mengikut keperluan anda di Chan Sow Lin dan Kota Raya. Lori yang digunakan diselenggara dengan baik dan ini adalah salah satu komitmen dari kami pada anda.

Pemandu kami juga mempunyai pengalaman yang luas dan terlatih dalam mengendalikan tugasan mereka. Anda tidak perlu risau untuk berhubung dengan pemandu kami dan risau jika mereka tidak berpengalaman kerana kami hanya memilih pekerja yang benar benar berpengalaman untuk bekerja dengan kami bagi mengendalikan lori kami.

Kami mempunyai jumlah pemandu yang mencukupi dan kami memastikan pemandu kami tidak terlalu penat dengan beban kerja berlebihan.

Masa terbaik Untuk Menggunakan Khidmat Lori Dan Pemandu

Majlis

Oleh kerana perkhidmatan kami adalah dikira mengikut jam, ini adalah pilihan terbaik untuk mengangkat dan hantar barangan yang besar dan berat ke tempat majlis. Anda tidak perlu memenatkan pekerja anda untuk pindah dan mengangkat barangan tersebut dan anda juga dapat menjimatkan masa dan wang anda kerana perkhidmatan kami hanya berdasarkan jam bekerja sahaja.

Keperluan perniagaan

Menyewa lori dan pemandu juga terbaik untuk syarikat, serta perniagaan yang memerlukan bantuan pengangkutan bagi mengangkat barangan bersaiz besar dan berat ke sesuatu lokasi. Anda boleh menggunakan perkhidmatan pengangkutan ini untuk barangan besar dan berat kepada pelanggan anda, rakan kongsi mahupun perbezaan perniagaan anda.

Keperluan Institusi

Jika anda sebuah organisasi yang memerlukan bantuan pengangkutan untuk sekali sahaja mahupun banyak kali untuk mengangkat barangan yang berat ke sesuatu tempat, mahupun memindahkan barang pejabat ke pejabat yang baru bersama dengan kelengkapan berteknologi ke pejabat, anda boleh berhubung syarikat kami yang ada perkhidmatan lori sewa dan pemandu dengan harga yang murah di Shah Alam, Ara Damansara, dan Kampung Baru.

Perkara yang anda perlu menyediakan sebelum berhubung dengan perkhidmatan perniagaan kami

 • Saiz, berat dan ukuran barangan
 • Perincian barangan atau barangan untuk dihantar
 • Lokasi tepat untuk mengambil barang
 • Lokasi tepat untuk penghantaran barang
 • Jumlah masa (jam) anda perlu dengan pekerja kami
 • Jumlah pekerja dari pihak anda yang akan menaiki lori bersama
 • Jumlah pekerja yang anda boleh sediakan untuk mengangkut dan memunggahkan barang dalam lori
 • Jangka masa untuk sampai ke destinasi
 • Sebarang permintaan istimewa yang diperlukan

Sila hubungi kami melalui telefon atau emel atau tinggalkan mesej untuk mendapatkan khidmat lori terbaik di Ampang, Aman Suria, Perlabuhan Klang dan kawasan berhampiran hari ini.

Jenis Lori Untuk Disewa

HARGA PAKEJ LORI SEWA SAHAJA

Terma dan syarat untuk pakej lori sewa sahaja:

 • 1 pemandu lori sahaja (hanya membantu memunggah item ke / dari lori), tiada tenaga kerja yang lain untuk memunggah barangan.
 • Cas tambahan RM100/jam jika masa servis melebihi 2 jam (untuk lori 2 tan) atau 3 jam (untuk lori 3/5 tan).
 • Cas tambahan RM30 /10km jika jarak perjalanan melebihi 30km.
 • Cas tambahan RM50 / item jika bantuan diperlukan untuk memasang atau membongkar perabot.
 • Cas tambahan RM50/tenaga pekerja jika bantuan diperlukan untuk memindahkan barang-barang (bergantung kepada ketersediaan). Notis minimum 24 jam diperlukan untuk penyediaan tenaga kerja.
 • Cas tambahan RM80/tan/tingkat (RM20/tingkat untuk lori 1 tan) jika mana-mana bangunan anda tidak mempunyai lif yang beroperasi.
 • Bahan-bahan dan perkhidmatan lain seperti kotak, balutan gelembung, pembungkusan dan pembungkusan yang menyusut tidak termasuk dalam harga pakej.
 • Tiada cas GST.

Terma dan syarat pemindahan umum:

- Tidak ada pilihan pandu lori sendiri, semua lori sewa kami datang dengan pemandu lori sekali.
- Tempahan tertakluk kepada ketersediaan lori. Sila membuat booking untuk lori sewa seawal yang boleh.
- Tempahan lori dan pemandu bermakna tidak ada tenaga pekerja lain yang terlibat. Pemandu lori hanya bertanggungjawab untuk memandu lori. Sila beritahu ahli khidmat pelanggan kami jika anda memerlukan pekerja untuk pemindahan anda.
- Untuk kondo, sila dapatkan kelulusan pengurusan terlebih dahulu sebelum pemindahan. Sekiranya lori tidak dapat memasuki kawasan kondominium, kami tidak bertanggungjawab untuk menjadualkan semula atau mengganti lori tersebut pada tarikh lain. Sewa lori yang berasingan diperlukan untuk sebarang penjadualan semula untuk keadaan ini.
Sebarang bayaran tambahan yang dilakukan semasa pemindahan seperti deposit keselamatan kepada pengurusan dan bayaran letak kereta ke bangunan semasa pemunggahan hendaklah dibayar oleh pelanggan.
- Syarikat kami tidak bertanggungjawab untuk kehilangan apa-apa barangan berharga jika ada barang berharga peribadi yang hilang semasa pemindahan

FAQs

Bagaimanakah kos perkhidmatan lori sewa dikira?

Kos perkhidmatan lori sewa adalah bergantung kepada faktor-faktor berikut:

 • jarak km dari tempat pickup ke destinasi
 • saiz lori yang diperlukan
 • bilangan pekerja-pekerja yang diperlukan untuk memunggah barangan
 • bilangan trip perjalanan yang diperlukan

Di mana lokasi yang diservis oleh syarikat anda?

Syarikat kami menyediakan perkhidmatan lori sewa di kawasan sekitar Ampang, Hulu Kelang, Kuala Lumpur, Selangor dan Seremban.

Maklumat apakah yang diperlukan daripada saya untuk mendapatkan sebut harga?

Sebaik-baiknya, sila sediakan informasi seperti berapa tan lori yang diperlukan, bilangan pekerja yang diperlukan, bilangan trip, lokasi anda, lokasi destinasi, dan tarikh sewaan lori diperlukan.

Testimoni

“Pekerja-pekerja dari syarikat anda telah membantu menawarkan servis lori sewa pindah rumah 3 tan untuk keluarga saya pada bulan Januari lepas dari Ampang Jaya ke Pandan Indah. Terima kasih.”

Puan Ros

“Servis lori sewa 5 tan dari syarikat anda adalah pada harga yang murah dan tahap servis juga berkualiti. Terima kasih untuk khidmat pindah rumah untuk keluarga saya di Bukit Antarabangsa, Ampang.”

Encik Sundran

RR Pro Transport (002523091-D)

Alamat

52K, Jalan Air Panas Bharu, 53200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan KL.

Telefon

Hubungi kami hari ini

E-mel

Dapatkan Sebut Harga Percuma

Whatsapp

Dapatkan informasi segera