Lori Sewa di Puchong

Syarikat kami menyediakan lori sewa di kawasan Puchong seperti di Puchong Perdana dan Puchong Permai dengan lori komersial dari 1 tan hingga 5 tan yang boleh dipercayai, bersih dan diselenggara secara betul. Kadar lori sewa kami paling murah serta kompetitif dekat Puchong, Selangor.

Jangan ditipu, salah satu kegagalan terbesar pelanggan menggunakan syarikat lori sewa dekat kawasan Kinrara, Puchong adalah mereka diberikan sebut kos serba rendah tetapi kemudiannya terkejut jua bahawa bayaran tambahan perlu dilangsaikan bagi pelbagai surcaj transport serta yuran sewa tambahan.

Bagi mengelakkan sebarang kejutan kenaikan kos, pastikan kamu mengetahui secara tepat kos termasuk dalam pakej lori sewa, serta jenis perkhidmatan sewa akan mengenakan bayaran tambahan.

Jika boleh, dapatkan sebut kos secara terperinci meliputi setiap perkhidmatan ternyata dalam kos lori sewa daripada syarikat tersebut semasa kakitangan mereka melawat rumah kamu semasa lawatan tapak.

Juga pastikan anda memberikan maklumat teliti kepada syarikat lori sewa mengenai barangan serta perabot semasa pindah rumah atau pejabat anda melalui lori sewa supaya mereka dapat memberi sebut kos secara lebih tepat. Pemandu kita boleh pindah barangan ke Shah Alam serta lokasi sekitar Selangor, Malaysia.

Sebaiknya anda harus memberi informasi mengenai semua barangan berat perlu dipindahkan, bincangkan samada perabot perlu dibongkarkan atau tidak, serta juga membuat pengaturan bagi barangan besar yang tidak boleh dibongkar seperti piano atau organ. Ini membolehkan syarikat mengaturkan mana-mana lori dari 1 tan hingga 5 tan diperlukan.

Akhir sekali, berhati-hati sekiranya syarikat lori sewa tidak membuat lawatan tapak atau memberi sebut kos bertulis kerana ini adalah tanda peringatan bahawa mereka mungkin menaikkan kadar bagi servis lori sewa pada hari pemindahan.

Hubungi kita sekarang bagi mendapatkan sebut kos percuma untuk lori sewa di Puchong serta kawasan berhampiran seperti Bandar Puteri Puchong dan Taman Saujana Puchong.

Jenis Lori Untuk Disewa

HARGA PAKEJ LORI SEWA SAHAJA

Terma dan syarat untuk pakej lori sewa sahaja:

 • 1 pemandu lori sahaja (hanya membantu memunggah item ke / dari lori), tiada tenaga kerja yang lain untuk memunggah barangan.
 • Cas tambahan RM100/jam jika masa servis melebihi 2 jam (untuk lori 2 tan) atau 3 jam (untuk lori 3/5 tan).
 • Cas tambahan RM30 /10km jika jarak perjalanan melebihi 30km.
 • Cas tambahan RM50 / item jika bantuan diperlukan untuk memasang atau membongkar perabot.
 • Cas tambahan RM50/tenaga pekerja jika bantuan diperlukan untuk memindahkan barang-barang (bergantung kepada ketersediaan). Notis minimum 24 jam diperlukan untuk penyediaan tenaga kerja.
 • Cas tambahan RM80/tan/tingkat (RM20/tingkat untuk lori 1 tan) jika mana-mana bangunan anda tidak mempunyai lif yang beroperasi.
 • Bahan-bahan dan perkhidmatan lain seperti kotak, balutan gelembung, pembungkusan dan pembungkusan yang menyusut tidak termasuk dalam harga pakej.
 • Tiada cas GST.

Terma dan syarat pemindahan umum:

- Tidak ada pilihan pandu lori sendiri, semua lori sewa kami datang dengan pemandu lori sekali.
- Tempahan tertakluk kepada ketersediaan lori. Sila membuat booking untuk lori sewa seawal yang boleh.
- Tempahan lori dan pemandu bermakna tidak ada tenaga pekerja lain yang terlibat. Pemandu lori hanya bertanggungjawab untuk memandu lori. Sila beritahu ahli khidmat pelanggan kami jika anda memerlukan pekerja untuk pemindahan anda.
- Untuk kondo, sila dapatkan kelulusan pengurusan terlebih dahulu sebelum pemindahan. Sekiranya lori tidak dapat memasuki kawasan kondominium, kami tidak bertanggungjawab untuk menjadualkan semula atau mengganti lori tersebut pada tarikh lain. Sewa lori yang berasingan diperlukan untuk sebarang penjadualan semula untuk keadaan ini.
Sebarang bayaran tambahan yang dilakukan semasa pemindahan seperti deposit keselamatan kepada pengurusan dan bayaran letak kereta ke bangunan semasa pemunggahan hendaklah dibayar oleh pelanggan.
- Syarikat kami tidak bertanggungjawab untuk kehilangan apa-apa barangan berharga jika ada barang berharga peribadi yang hilang semasa pemindahan

FAQs

Bagaimanakah kos perkhidmatan lori sewa dikira?

Kos perkhidmatan lori sewa adalah bergantung kepada faktor-faktor berikut:

 • jarak km dari tempat pickup ke destinasi
 • saiz lori yang diperlukan
 • bilangan pekerja-pekerja yang diperlukan untuk memunggah barangan
 • bilangan trip perjalanan yang diperlukan

Di mana lokasi yang diservis oleh syarikat anda?

Syarikat kami menyediakan perkhidmatan lori sewa di kawasan sekitar Kuala Lumpur, Selangor, Melaka, Seremban, Pulau Pinang dan Johor.

Maklumat apakah yang diperlukan daripada saya untuk mendapatkan sebut harga?

Sebaik-baiknya, sila sediakan informasi seperti berapa tan lori yang diperlukan, bilangan pekerja yang diperlukan, bilangan trip, lokasi anda, lokasi destinasi, dan tarikh sewaan lori diperlukan.

Testimoni

“Pasukan anda telah membantu keluarga saya dengan menawarkan servis lori sewa pindah rumah di Taman Puchong Utama yang baik dan bermanfaat kepada kami. Kami pasti akan mengesyorkan syarikat anda kepada rakan-rakan dan keluarga kami.”

Mr Lai

“Servis lori sewa dari syarikat anda adalah berpatutan dan kakitangan mereka menjalankan kerja pemindahan rumah kami dari Puchong Perdana ke Bandar Kirara dengan lancar.”

Puan Jaslinda

RR Pro Transport (002523091-D)

Alamat

52K, Jalan Air Panas Bharu, 53200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan KL.

Telefon

Hubungi kami hari ini

E-mel

Dapatkan Sebut Harga Percuma

Whatsapp

Dapatkan informasi segera