Lori Sewa Di Gombak

Kami menawarkan lori sewa di Gombak untuk memindahkan barangan rumah atau pejabat, kerja pembungkusan dan memunggah barang-barang dengan harga bermula dari harga termurah RM150 untuk lori 1 tan.

Pemindahan Rumah

Pindah rumah dari satu kawasan ke kawasan yang lain adalah sangat bermakna dalam memulakan kehidupan baru untuk kebanyakan individu dan keluarga. Syarikat pindah barang kami yang pakar menawarkan kepakaran dalam merancang pemindahan anda supaya anda tidak perlu gusar. Tidak kira pemindahan rumah anda melintasi bandar, atau ke negeri yang berbeza, kami menawarkan perkhidmatan penuh untuk pemindahan anda, bahan pindah rumah yang berkualiti dan jenis kenderaan yang sesuai bagi mengangkat dan memindahkan barangan anda tanpa tekanan di lokasi Klang, Rawang dan Shah Alam.

Syarikat Lori Sewa Kami Menawarkan:

 • Perkhidmatan Membungkus dan Memunggah – apabila anda mempunyai barang yang banyak untuk dibungkus dan dikemaskan serta memunggah barangan akan mengambil masa yang lama. Percepatkan proses tersebut dan menjamin keselamatan barangan tersebut dengan pertolongan pekerja mahir kami.
 • Pembungkusan khas untuk barangan mudah pecah – Pasu, pinggan mangkuk, hasil seni perlu di bungkus dengan kemas supaya ia tidak bergerak terlalu banyak semasa proses pemindahan. Kami mempunyai bahan yang sesuai untuk membungkus barangan mudah pecah ini supaya tiada sedikit calar atau pecah pada barangan kesayangan anda.
 • Pembalutan Perabot –  Pembalutan perabot yang kuat akan memberikan barangan perabot mudah di selenggara seperti almari dan mudah diangkat tanpa rasa risau.
 • Peralatan membungkus barang – Kotak, plastik bubble, pembungkusan biji, pita dan sebagainya. Kami boleh menyediakan semua peralatan yang diperlukan untuk melakukan kerja tersebut.
 • Penghantaran kenderaan anda – kami boleh menugaskan seorang pemandu untuk membawa kenderaan anda terus ke lokasi terbaru dan menunggu anda dengan selamat.
 • Peti Khas – Jika anda mempunyai barangan yang besar dan memerlukan penjagaan rapi, kami boleh menyediakan peti khas supaya anda tidak perlu risau mengenai keselamatan barangan tersebut.
 • Perkhidmatan membuka dan memasang semula – Satu perkara yang tidak menyeronokkan bagi pemindahan ini adalah membuka peralatan perabot dan memasang semula. Kenapa tidak membenarkan kami melakukannya?
 • Perkhidmatan memutus dan memasang semula – Dengan pelbagai jenis barangan elektronik di rumah, ia akan menjadikan proses pindah anda kucar kacir. Kami akan merekodkan bagaimana ia dipasang sebelum ini dan memasang semula seperti sebelumnya di tempat baru.
 • Pemindahan Piano – Pemindahan piano sedikit rumit, kerana saiz besar dan berat, pelik untuk mengangkatnya sendiri dan sangat mudah rosak.

Pemindahan rumah anda adalah tanggungjawab kami

Keselamatan dan kecekapan mengendalikan pengangkutan kepada barangan anda adalah tanggungjawab kami dan kami mengambil ini sangat serius. Syarikat pindah barang kami di Putra Perdana, Lembah Subang, dan Desa Petaling akan bekerjasama dengan pelanggan untuk meneliti dengan terperinci setiap barangan yang ingin dipindahkan dan proses serta memberikan harga yang berpatutan kepada pelanggan.

Perkhidmatan transport dan lori sewa yang kami ada adalah ke Johor, Bukit Bintang, sekitar Tasik Titiwangsa, dan Taman Jaya.

Tidak kira apa jenis lori yang anda perlukan pengangkutan untuk angkat barangan bilik atau rumah anda sahaja di Balakong, Setapak, atau Pandan Indah, atau hanya memerlukan pemindahan secara menyeluruh dari mula hingga akhir anda boleh mempercayai kami.

Pekerja yang terlatih

Setiap pekerja kami dari pasukan pemindahan, pekerja pembungkusan sehingga kepada pemandu, mereka adalah pekerja yang berdedikasi dan terlatih dalam memberikan kepuasan pelanggan dan memastikan tiada tekanan kepada pelanggan dalam proses pemindahan ini.

Perbezaan syarikat pindah barang kami dengan syarikat lain di Semenanjung Malaysia

 • Berpengalaman dan teratur dalam merancang dan membungkus barangan
 • Terjamin dan pekerja yang berdedikasi
 • Plan perlindungan dan simpanan yang selamat
 • Harga berpatutan dan tiada harga tersembunyi
 • Kelengkapan pindah barang yang berkualiti

Untuk pemindahan kawasan perumahan di Gombak, Batu Caves atau Kepong, sila hubungi kami untuk mendapatkan lebih maklumat dan jawapan dengan cepat. Kami juga janji harga berpatutan dan murah serta servis terbaik di Kota Kemuning, Selayang dan Saujana Utama! Anda boleh cari dan baca lebih tentang perkhidmatan syarikat di Wangsa Maju, Ara Damansara, dan Jalan Gasing dalam blog kami.

Jenis Lori Untuk Disewa

HARGA PAKEJ LORI SEWA SAHAJA

Terma dan syarat untuk pakej lori sewa sahaja:

 • 1 pemandu lori sahaja (hanya membantu memunggah item ke / dari lori), tiada tenaga kerja yang lain untuk memunggah barangan.
 • Cas tambahan RM100/jam jika masa servis melebihi 2 jam (untuk lori 2 tan) atau 3 jam (untuk lori 3/5 tan).
 • Cas tambahan RM30 /10km jika jarak perjalanan melebihi 30km.
 • Cas tambahan RM50 / item jika bantuan diperlukan untuk memasang atau membongkar perabot.
 • Cas tambahan RM50/tenaga pekerja jika bantuan diperlukan untuk memindahkan barang-barang (bergantung kepada ketersediaan). Notis minimum 24 jam diperlukan untuk penyediaan tenaga kerja.
 • Cas tambahan RM80/tan/tingkat (RM20/tingkat untuk lori 1 tan) jika mana-mana bangunan anda tidak mempunyai lif yang beroperasi.
 • Bahan-bahan dan perkhidmatan lain seperti kotak, balutan gelembung, pembungkusan dan pembungkusan yang menyusut tidak termasuk dalam harga pakej.
 • Tiada cas GST.

Terma dan syarat pemindahan umum:

– Tidak ada pilihan pandu lori sendiri, semua lori sewa kami datang dengan pemandu lori sekali.
– Tempahan tertakluk kepada ketersediaan lori. Sila membuat booking untuk lori sewa seawal yang boleh.
– Tempahan lori dan pemandu bermakna tidak ada tenaga pekerja lain yang terlibat. Pemandu lori hanya bertanggungjawab untuk memandu lori. Sila beritahu ahli khidmat pelanggan kami jika anda memerlukan pekerja untuk pemindahan anda.
– Untuk kondo, sila dapatkan kelulusan pengurusan terlebih dahulu sebelum pemindahan. Sekiranya lori tidak dapat memasuki kawasan kondominium, kami tidak bertanggungjawab untuk menjadualkan semula atau mengganti lori tersebut pada tarikh lain. Sewa lori yang berasingan diperlukan untuk sebarang penjadualan semula untuk keadaan ini.
Sebarang bayaran tambahan yang dilakukan semasa pemindahan seperti deposit keselamatan kepada pengurusan dan bayaran letak kereta ke bangunan semasa pemunggahan hendaklah dibayar oleh pelanggan.
– Syarikat kami tidak bertanggungjawab untuk kehilangan apa-apa barangan berharga jika ada barang berharga peribadi yang hilang semasa pemindahan

FAQs

Bagaimanakah kos perkhidmatan lori sewa dikira?

Kos perkhidmatan lori sewa adalah bergantung kepada faktor-faktor berikut:

 • jarak km dari tempat pickup ke destinasi
 • saiz lori yang diperlukan
 • bilangan pekerja-pekerja yang diperlukan untuk memunggah barangan
 • bilangan trip perjalanan yang diperlukan

Di mana lokasi yang diservis oleh syarikat anda?

Syarikat kami menyediakan perkhidmatan lori sewa di kawasan sekitar Kuala Lumpur, Selangor, Melaka, Seremban,Pulau Pinang dan Johor.

Maklumat apakah yang diperlukan daripada saya untuk mendapatkan sebut harga?

Sebaik-baiknya, sila sediakan informasi seperti berapa tan lori yang diperlukan, bilangan pekerja yang diperlukan, bilangan trip, lokasi anda, lokasi destinasi, dan tarikh sewaan lori diperlukan.

Testimoni

“ Syarikat sewa lori ini mempunyai pasukan khidmat pelanggan, pemandu lori dan tenaga pekerja dan servis lori transport yang cekap. Itulah sebabnya saya terus mendapatkan khidmat lori sewa dari mereka untuk perniagaan saya di Setapak untuk menghantar barang-barang ke pelanggan kami di sekitar kawasan Gombak dan ke kawasan lain di Lembah Klang. 

Dennis

“Pasukan syarikat ini rajin dan peramah. Mereka datang ke pejabat kami untuk melihat saiz lori sewa yang sesuai dengan keperluan kami sebelum membuat cadangan untuk servis pindah pejabat kami ke Gombak pada bulan lepas.”

Encik Khalish

RR Pro Transport (002523091-D)

Alamat

52K, Jalan Air Panas Bharu, 53200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan KL.

Telefon

Hubungi kami hari ini

E-mel

Dapatkan Sebut Harga Percuma

Whatsapp

Dapatkan informasi segera