Lori Sewa di Nilai

Syarikat kami menyediakan perkhidmatan lori sewa yang terbaik di Nilai, Seremban dan Negeri Sembilan. Jika anda perlu memindahkan barang yang berat dari kedai atau rumah anda, dapatkan servis pindah rumah kami supaya mengelakkan daripada stres.

Bagi memastikan anda dapat servis yang terbaik untuk pemindahan anda, sila hubungi dan menempah servis lori sewa kami. Anda boleh memilih untuk menjalankan proses pemindahan sendiri, namun perabot atau barang anda mungkin akan mengalami calar atau rosak jika anda tidak mempunyai teknik dan peralatan yang betul untuk memindah. 

Pekerja syarikat kami akan melindungi barang anda semasa proses pemindahan dan dapat mengurangkan risiko kerosakan barang anda. Selain itu, mereka juga dapat menjimatkan masa serta tenaga anda semasa pemindahan rumah. 

Antara kebaikan untuk menempah perkhidmatan lori sewa pindah rumah ialah keselamatan barangan, kemampuan pekerja pemindahan, tempoh masa yang singkat, ketenangan fikiran dan bebas dari kerumitan untuk pelanggan kami. Namun demikian, anda mungkin akan mengalami masalah jika menempah perkhidmatan pindah rumah yang tidak berpengalaman. 

Soalan-soalan yang perlu ditanya sebelum menempah perkhidmatan pindah rumah:

Latar Belakang Syarikat

Soalan pertama yang perlu anda tanyakan ialah sama ada syarikat tersebut merupakan syarikat berdaftar yang sah dengan Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM). Pengambilan servis pindah tanpa menyiasat isu ini boleh mengakibatkan anda menghadapi masalah kerana anda mungkin menjadi mangsa kes penipuan.

Adakah perkhidmatan pemindahan mempunyai pengalaman yang cukup untuk jenis pemindahan anda? Pengalaman dalam industri pemindahan merupakan bukti perkhidmatan pindah yang berjaya. Oleh itu, pastikan anda tanya sama ada mereka mempunyai pengalaman yang mencukupi untuk mengendali jenis pemindahan khas. Terdapat pelbagai jenis perkhidmatan pindah untuk pemindahan barangan yang berbeza, anda perlu mengambil tahu jenis syarikat bagi memilih syarikat yang dapat memenuhi keperluan anda.  

Berapakah kos dan anggaran untuk pindah? 

Adakah servis tambahan dicaj atau tidak? Harga lori sewa merupakan faktor yang penting bagi menempah servis pindah untuk keluarga anda. Kebanyakan syarikat pindah rumah menawarkan sebut harga berdasarkan berat barang dan jarak perjalanan anda.  

Apakah syarat pembayaran yang dikenakan?

Deposit yang berpatutan adalah kira-kira 25% dari jumlah anggaran kos pemindahan dan pembayaran selebihnya akan dibayar setelah projek pemindahan selesai.

Sebut Harga

Bagaimana anda memberikan sebut harga? Syarikat yang menawarkan perkhidmatan pindah rumah baru sering memberi lawatan tapak percuma. Jika tidak, mereka akan meminta foto atau senarai barang yang perlu dipindahkan.

Bilakah anda akan menerima sebut harga anda setelah menyelesaikan penilaian lawatan tapak? Secara umumnya, sebut harga akan diberi selepas 1 – 2 hari. 

Pemindahan secara Umum

Berapa lama proses pemindahan akan diambil?

Pastikan anda tahu tarikh pemindahan barang anda ke destinasi baru. Oleh itu, rundinglah tarikh dan waktu dengan syarikat tersebut.  

Adakah terdapat perkhidmatan pemasangan dan pembongkaran perabot?

Anda perlu mengenal pasti servis pemindahan tersebut dapat menjalankan pembungkusan, pengangkutan dan pemunggahan barang atau tidak. Sekiranya anda tidak mempunyai masa untuk membongkar perabot sendiri, anda perlu mempertimbangkan sama ada servis pembongkaran barang ditawarkan atau tidak selepas sampai ke destinasi.    

Pastikan jawapan yang diberikan oleh syarikat servis lori sewa di KL dan Nilai adalah jelas dan ringkas. Jangan tunggu untuk meminta maklumat yang lebih lanjut daripada kami.

Jenis Lori Untuk Disewa

HARGA PAKEJ LORI SEWA SAHAJA

Terma dan syarat untuk pakej lori sewa sahaja:

 • 1 pemandu lori sahaja (hanya membantu memunggah item ke / dari lori), tiada tenaga kerja yang lain untuk memunggah barangan.
 • Cas tambahan RM100/jam jika masa servis melebihi 2 jam (untuk lori 2 tan) atau 3 jam (untuk lori 3/5 tan).
 • Cas tambahan RM30 /10km jika jarak perjalanan melebihi 30km.
 • Cas tambahan RM50 / item jika bantuan diperlukan untuk memasang atau membongkar perabot.
 • Cas tambahan RM50/tenaga pekerja jika bantuan diperlukan untuk memindahkan barang-barang (bergantung kepada ketersediaan). Notis minimum 24 jam diperlukan untuk penyediaan tenaga kerja.
 • Cas tambahan RM80/tan/tingkat (RM20/tingkat untuk lori 1 tan) jika mana-mana bangunan anda tidak mempunyai lif yang beroperasi.
 • Bahan-bahan dan perkhidmatan lain seperti kotak, balutan gelembung, pembungkusan dan pembungkusan yang menyusut tidak termasuk dalam harga pakej.
 • Tiada cas GST.

Terma dan syarat pemindahan umum:

- Tidak ada pilihan pandu lori sendiri, semua lori sewa kami datang dengan pemandu lori sekali.
- Tempahan tertakluk kepada ketersediaan lori. Sila membuat booking untuk lori sewa seawal yang boleh.
- Tempahan lori dan pemandu bermakna tidak ada tenaga pekerja lain yang terlibat. Pemandu lori hanya bertanggungjawab untuk memandu lori. Sila beritahu ahli khidmat pelanggan kami jika anda memerlukan pekerja untuk pemindahan anda.
- Untuk kondo, sila dapatkan kelulusan pengurusan terlebih dahulu sebelum pemindahan. Sekiranya lori tidak dapat memasuki kawasan kondominium, kami tidak bertanggungjawab untuk menjadualkan semula atau mengganti lori tersebut pada tarikh lain. Sewa lori yang berasingan diperlukan untuk sebarang penjadualan semula untuk keadaan ini.
Sebarang bayaran tambahan yang dilakukan semasa pemindahan seperti deposit keselamatan kepada pengurusan dan bayaran letak kereta ke bangunan semasa pemunggahan hendaklah dibayar oleh pelanggan.
- Syarikat kami tidak bertanggungjawab untuk kehilangan apa-apa barangan berharga jika ada barang berharga peribadi yang hilang semasa pemindahan

FAQs

Bagaimanakah kos perkhidmatan lori sewa dikira?

Kos perkhidmatan lori sewa adalah bergantung kepada faktor-faktor berikut:

 • jarak km dari tempat pickup ke destinasi
 • saiz lori yang diperlukan
 • bilangan pekerja-pekerja yang diperlukan untuk memunggah barangan
 • bilangan trip perjalanan yang diperlukan

Di mana lokasi yang diservis oleh syarikat anda?

Syarikat kami menyediakan perkhidmatan lori sewa di kawasan sekitar Nilai, Negeri Sembilan, Seremban dan Kuala Lumpur.

Maklumat apakah yang diperlukan daripada saya untuk mendapatkan sebut harga?

Sebaik-baiknya, sila sediakan informasi seperti berapa tan lori yang diperlukan, bilangan pekerja yang diperlukan, bilangan trip, lokasi anda, lokasi destinasi, dan tarikh sewaan lori diperlukan.

Testimoni

“Para pekerja dari syarikat anda telah banyak membantu menawarkan servis lori sewa pindah rumah 3 tan untuk keluarga saya pada bulan lalu dari Nilai ke Seremban. Terima kasih.”

Puan Kalsom

“Khidmat lori sewa pindah rumah dari syarikat anda adalah pada harga yang murah dan tahap servis juga berkualiti. Terima kasih untuk khidmat lori sewa untuk keluarga saya di Nilai.”

Baljeet

RR Pro Transport (002523091-D)

Alamat

52K, Jalan Air Panas Bharu, 53200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan KL.

Telefon

Hubungi kami hari ini

E-mel

Dapatkan Sebut Harga Percuma

Whatsapp

Dapatkan informasi segera