Lori Sewa di Selangor

Sekiranya anda ingin memindahkan rumah atau barang-barang anda sendiri di mana-mana dengan lori sewa di Selangor, Taman Bangi Indah, Rawang, atau kawasan yang berdekatan, anda mungkin memerlukan perkhidmatan kami.

Jadi apakah faedah-faedahnya untuk menyewa sebuah lori sewa dari kami?

Syarikat kami menjalankan perniagaan mengikuti undang-undang. Jika anda merancang membeli sebuah lori, anda dinasihatkan untuk menyewanya di Semenanjung Malaysia, terutamanya di kawasan Taman Intan, Jalan Cochrane dan Taman Midah kerana ia boleh menjadi lebih murah dan mudah daripada memiliki kenderaan ini sendiri. Kami memberi perkhidmatan lori sewa untuk kegunaan pusat dagangan, perindustrian atau kedai termasuk ke negeri lain seperti Johor Bahru, Bandar Hilir Melaka dan Seremban.

Dengan servis syarikat kami, anda boleh yakin bahawa kadar sewa lori kami adalah murah dan harga sewa berpatutan termasuk di Batu Caves, Dengkil dan Putrajaya. Anda boleh menyewa lori kami untuk menghantar perabot, alat katering, pelamin dan memindah barangan yang berat atau bersaiz besar dan barangan segar ke Taman Pudu Ulu, Sri Hartamas, dan Taman Maluri. 

Tambahan pula, tenaga pekerja mahir yang muda atau manpower juga disediakan untuk memunggah harta benda ke dalam lori sewa dan ke destinasi yang terakhir di Sentul Park, Desa Setapak dan Kampung Tasek Permai. Mereka akan isikan muatan dengan baik. Contohnya di Taman Emas, Taman Melati dan Bandar Saujana Putra. Jadi anda boleh bersuka ria dan menghayati rampai hijau, bunga teratai, bunga orkid dengan keluarga sementara kami mengendalikan kerja pindah di villa mewah anda. 

Pilih syarikat kami kerana pekerja kami memahami tugasan transport mereka dengan sikap bertanggungjawab dan mereka akan hantar harta benda tepat pada jam waktu ke kawasan anda di Keramat dan Bukit Jalil.

Menyewa sebuah lori sewa adalah penyelesaian terbaik untuk keadaan kerja ad-hoc atau situasi seperti memindahkan rumah, bilik, pejabat atau kotak ke Jalan Semarak, Taman Medan Cahaya dan Kampung Permata. 

Bergantung kepada jenis pakej yang dipilih dan kuantiti harta benda, kami menawarkan penggunaan kenderaan pelbagai saiz dari 1 tan, 3 tan dan 5 tan dan lori sewa lain dengan pakej berpindah istimewa yang sesuai untuk kegunaan dan tempahan dengan harga yang termurah di Taman Klang Utama, Damansara Jaya dan Bukit Idaman Selayang supaya pelanggan berpuas hati. Kami juga tawarkan servis sewa di tempat seperti Kampung Pulau Meranti.

Pemandu kami akan pandu secara selamat di Petaling Jaya, Setiawangsa dan Taman Kosas Ampang. Kami juga akan memastikan barang ditutup dengan kanvas untuk menghadapi hari hujan. Sila dapatkan bantuan pembantu syarikat kami ini untuk keselesaan anda di Taman Salak Mulia, Subang Jaya, Sungai Besi.

Anda tidak perlu bimbang tentang apa-apa kerana kami akan menguruskan kesemua perkara penghantaran ini dan memberi nasihat. Anda hanya perlu ikut tips pekerja kami apabila anda menyewa lori sewa dari syarikat kami yang sudah lama beroperasi di sekitar Bandar Tasik Permaisuri, Taman Aman dan Alam Damai. 

Kami juga melintasi negeri ke lokasi Kuantan, Perlis dan Perak. Banyak pelanggan setia kami masih mencari kami untuk bantuan dan syarikat ini telah memberi  perkhidmatan sewa dengan kualiti lima bintang secara rata dan pelanggan kami tidak pernah rasa risau.

Klik laman web kami dan hubungi ahli khidmat pelanggan yang terdiri daripada pekerja Melayu, Cina dan India pada hari ini melalui sms, whatsapp atau emel untuk dapatkan sebut harga percuma untuk lori sewa di kawasan seperti Gombak, Shamelin Perkasa dan kawasan yang berhampiran seperti di Wangsa Maju dan Taman Melawati. 

Pertanyaan anda akan dijawab secepat mungkin. Syarikat kami buka dan sedia berkhidmat sepanjang tahun termasuk ke Shah Alam, Cheras dan Puchong.

Jenis Lori Untuk Disewa

HARGA PAKEJ LORI SEWA SAHAJA

Harga Pakej Lori Sewa Sahaja

Terma dan syarat untuk pakej lori sewa sahaja:

 • 1 pemandu lori sahaja (hanya membantu memunggah item ke / dari lori), tiada tenaga kerja yang lain untuk memunggah barangan.
 • Cas tambahan RM100/jam jika masa servis melebihi 2 jam (untuk lori 2 tan) atau 3 jam (untuk lori 3/5 tan).
 • Cas tambahan RM30 /10km jika jarak perjalanan melebihi 30km.
 • Cas tambahan RM50 / item jika bantuan diperlukan untuk memasang atau membongkar perabot.
 • Cas tambahan RM50/tenaga pekerja jika bantuan diperlukan untuk memindahkan barang-barang (bergantung kepada ketersediaan). Notis minimum 24 jam diperlukan untuk penyediaan tenaga kerja.
 • Cas tambahan RM80/tan/tingkat (RM20/tingkat untuk lori 1 tan) jika mana-mana bangunan anda tidak mempunyai lif yang beroperasi.
 • Bahan-bahan dan perkhidmatan lain seperti kotak, balutan gelembung, pembungkusan dan pembungkusan yang menyusut tidak termasuk dalam harga pakej.
 • Tiada cas GST.

Terma dan syarat pemindahan umum:

– Tidak ada pilihan pandu lori sendiri, semua lori sewa kami datang dengan pemandu lori sekali.
– Tempahan tertakluk kepada ketersediaan lori. Sila membuat booking untuk lori sewa seawal yang boleh.
– Tempahan lori dan pemandu bermakna tidak ada tenaga pekerja lain yang terlibat. Pemandu lori hanya bertanggungjawab untuk memandu lori. Sila beritahu ahli khidmat pelanggan kami jika anda memerlukan pekerja untuk pemindahan anda.
– Untuk kondo, sila dapatkan kelulusan pengurusan terlebih dahulu sebelum pemindahan. Sekiranya lori tidak dapat memasuki kawasan kondominium, kami tidak bertanggungjawab untuk menjadualkan semula atau mengganti lori tersebut pada tarikh lain. Sewa lori yang berasingan diperlukan untuk sebarang penjadualan semula untuk keadaan ini.
Sebarang bayaran tambahan yang dilakukan semasa pemindahan seperti deposit keselamatan kepada pengurusan dan bayaran letak kereta ke bangunan semasa pemunggahan hendaklah dibayar oleh pelanggan.
– Syarikat kami tidak bertanggungjawab untuk kehilangan apa-apa barangan berharga jika ada barang berharga peribadi yang hilang semasa pemindahan

FAQs

Bagaimanakah kos perkhidmatan lori sewa dikira?

Kos perkhidmatan lori sewa adalah bergantung kepada faktor-faktor berikut:

 • jarak km dari tempat pickup ke destinasi
 • saiz lori yang diperlukan
 • bilangan pekerja-pekerja yang diperlukan untuk memunggah barangan
 • bilangan trip perjalanan yang diperlukan

Di mana lokasi yang diservis oleh syarikat anda?

Syarikat kami menyediakan perkhidmatan lori sewa di kawasan sekitar Kuala Lumpur, Selangor, Melaka, Seremban, Pulau Pinang dan Johor.

Maklumat apakah yang diperlukan daripada saya untuk mendapatkan sebut harga?

Sebaik-baiknya, sila sediakan informasi seperti berapa tan lori yang diperlukan, bilangan pekerja yang diperlukan, bilangan trip, lokasi anda, lokasi destinasi, dan tarikh sewaan lori diperlukan.

Testimoni

“ Syarikat ini mempunyai pasukan khidmat pelanggan, pemandu lori dan tenaga pekerja yang cekap dan peramah. Itulah sebabnya saya terus mendapatkan khidmat lori sewa dari mereka untuk perniagaan saya di Sungai Buloh”

Mr Tony

“Staf anda effektif dan peramah. Mereka datang ke rumah saya untuk melihat saiz lori sewa yang sesuai dengan keperluan kami sebelum memberi sebut harga untuk servis pindah rumah ke Serdang.”

Cik Jasmine

RR Pro Transport (002523091-D)

Alamat

52K, Jalan Air Panas Bharu, 53200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan KL.

Telefon

Hubungi kami hari ini

E-mel

Dapatkan Sebut Harga Percuma

Whatsapp

Dapatkan informasi segera