Harga Sewa Lori 5 Tan Kuala Lumpur & Selangor

Syarikat kami menawarkan harga sewa lori 5 tan dengan pakej menarik khas dan murah untuk transport anda di lokasi Kuala Lumpur, Shah Alam, dan Taman Jaya.

Saiz lori sewa 5 tan ataupun 17 kaki adalah saiz lori biasa digunakan bagi pindah rumah (jenis banglo, teres, rumah bandar mahupun mengangkut barang pukal oleh pelanggan di sekitar Petaling Jaya, Cheras, dan seluruh.

Kita akan menyediakan pemandu lori berserta lori sewa 5 tan jenis kanvas serta trak kotak bagi melindungi barangan pelanggan jika hujan semasa hari pemindahan. 

Servis lori sewa bagi penghantaran barang-barang kilang, serta lori sewa jenis bonded juga disediakan mengelilingi Damansara Utama, Jalan Klang Lama serta Pandan Indah. 

Sekiranya pelanggan tidak pasti sama ada barangan tersebut boleh muat bagi 1 trip perjalanan melalui lori sewa 5 tan, pelanggan boleh berunding bersama pasukan kita bagi menjadualkan lawatan tapak lalu melihat barang-barangan memerlukan pindaan sebelum sebut kadar murah lori disediakan.

Hubungi pasukan lori sewa di Kuala Lumpur bagi menempah lori sewa 5 tan kita terbaik serta kadar berpatutan bagi menjadikan pemindahan anda mudah serta selamat anda. 

Layari blog kita bila-bila jam bagi maklumat lebih lanjut.

Harga Pakej Lori Sewa 5 Tan Sahaja

Terma dan syarat untuk pakej lori sewa sahaja:

 • 1 pemandu lori sahaja (hanya membantu memunggah item ke / dari lori), tiada tenaga kerja yang lain untuk memunggah barangan.
 • Cas tambahan RM100/jam jika masa servis melebihi 3 jam.
 • Cas tambahan RM30 /10km jika jarak perjalanan melebihi 20km.
 • Cas tambahan RM50 / item jika bantuan diperlukan untuk memasang atau membongkar perabot.
 • Cas tambahan RM50/tenaga pekerja jika bantuan diperlukan untuk memindahkan barang-barang (bergantung kepada ketersediaan). Notis minimum 24 jam diperlukan untuk penyediaan tenaga kerja.
 • Cas tambahan RM80/tan/tingkat (RM20/tingkat untuk lori 1 tan) jika mana-mana bangunan anda tidak mempunyai lif yang beroperasi.
 • Bahan-bahan dan perkhidmatan lain seperti kotak, balutan gelembung, pembungkusan dan pembungkusan yang menyusut tidak termasuk dalam harga pakej.
 • Tiada cas GST.

Harga Pakej Lori Sewa 5 Tan Biasa

Terma dan syarat untuk pakej lori sewa biasa:

 • harga ini tidak merangkumi pemindahan jarak jauh (negeri ke negeri)
 • Cas tambahan RM30 /10km jika jarak perjalanan melebihi 30km.
 • Cas tambahan RM50 / item jika bantuan diperlukan untuk memasang atau membongkar perabot.
 • Cas tambahan RM50/tenaga pekerja jika bantuan diperlukan untuk memindahkan barang-barang (bergantung kepada ketersediaan).
 • Cas tambahan RM20/tan/tingkat jika mana-mana bangunan anda tidak mempunyai lif yang beroperasi.
 • Bahan-bahan dan perkhidmatan lain seperti kotak, balutan gelembung, pembungkusan dan pembungkusan yang menyusut tidak termasuk dalam harga pakej.
 • Notis minimum 24 jam diperlukan untuk penyediaan tenaga kerja.
 • Tiada cas GST.

Terma dan syarat pemindahan umum:

– Tidak ada pilihan pandu lori sendiri, semua lori sewa kami datang dengan pemandu lori sekali.
– Tempahan tertakluk kepada ketersediaan lori. Sila membuat booking untuk lori sewa seawal yang boleh.
– Tempahan lori dan pemandu bermakna tidak ada tenaga pekerja lain yang terlibat. Pemandu lori hanya bertanggungjawab untuk memandu lori. Sila beritahu ahli khidmat pelanggan kami jika anda memerlukan pekerja untuk pemindahan anda.
– Untuk kondo, sila dapatkan kelulusan pengurusan terlebih dahulu sebelum pemindahan. Sekiranya lori tidak dapat memasuki kawasan kondominium, kami tidak bertanggungjawab untuk menjadualkan semula atau mengganti lori tersebut pada tarikh lain. Sewa lori yang berasingan diperlukan untuk sebarang penjadualan semula untuk keadaan ini. Sebarang bayaran tambahan yang dilakukan semasa pemindahan seperti deposit keselamatan kepada pengurusan dan bayaran letak kereta ke bangunan semasa pemunggahan hendaklah dibayar oleh pelanggan.
– Syarikat kami tidak bertanggungjawab untuk kehilangan apa-apa barangan berharga jika ada barang berharga peribadi yang hilang semasa pemindahan.

FAQs

Apakah kadar lori sewa 5 tan bagi tempat di Semenanjung Malaysia selain Kuala Lumpur serta Selangor?

Kita tidak mempamerkan harga lori sewa 5 tan bagi kawasan selain Kuala Lumpur serta Selangor contohnya Seremban, Pulau Pinang, Melaka Johor malah negeri-negeri lain kerana sebut harganya ikut keperluan pemindahan sebenar. Sila hubungi kami bagi mendapatkan sebut harga murah perkhidmatan lori sewa 5 tan secara percuma.

Adakah harga lori sewa 5 tan dimaklumkan muktamad?

Harga lori sewa 5 tan dalam invois kami adalah muktamad berdasarkan keperluan pemindahan bakal ditetapkan terutama jika terdapat pemeriksaan tapak cukup.

Terdapat situasi di mana caj tambahan mungkin dikenakan. Beberapa situasi sepertinya adalah dan tidak terhad kepada situasi berikut:

 • Barang-barang tambahan tidak boleh dibongkar dan hanya boleh dikeluarkan daripada tingkap.
 • Transport Piano atau barangan berat yang perlu dipindahkan ke ataupun digerakkan dari tingkat 1 ataupun 2 melalui tangga.
 • Kerja-kerja tambahan seperti pembungkusan istimewa ataupun bekalan kotak-kotak tambahan.

Bilakah saya perlu membuat bayaran bagi perkhidmatan lori sewa 5 tan di KL?

Kami hanya menerima pemindahan bank atau cek buat masa ini. Deposit 50% diperlukan sebelum tarikh pindah yang dijadualkan untuk tempahan lori 5 tan. Bayaran akhir perlu dibuat sebelum perkhidmatan pemandu lori bermula pada hari pemindahan.

Testimoni

“ Saya bertuah kerana kawan saya telah mengesyorkan Syarikat anda kepada keluarga saya. Kami mendapatkan pakej lori sewa 5 tan untuk pindah rumah dari Gombak ke Shah Alam dari mereka.”

Liza

“Saya berpuas hati dengan pakej lori sewa biasa 5 Tan yang ditawarkan. Berpatutan dan kualiti servis lori sewa yang diberikan baik. Terima kasih”

David Tee

RR Pro Transport (002523091-D)

Alamat

52K, Jalan Air Panas Bharu, 53200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan KL.

Telefon

Hubungi kami hari ini

E-mel

Dapatkan Sebut Harga Percuma

Whatsapp

Dapatkan informasi segera