Harga Sewa Lori 5 Tan Kuala Lumpur & Selangor

Harga Sewa Lori 5 Tan

Kami di RR Pro Transport menawarkan harga sewa lori 5 tan dengan pakej menarik khas dan murah untuk transport anda!

Saiz lori sewa 5 tan atau 17 kaki adalah saiz lori yang selalu digunakan untuk pindah rumah (jenis banglo, rumah 2 teres, rumah bandar atau mengangkut barang yang banyak oleh pelanggan kami di sekitar Kuala Lumpur, Shah Alam, Taman Jaya, Damansara Utama, Jalan Klang Lama, Pandan Indah, Petaling Jaya, Cheras, Selangor dan kawasan di seluruh semenanjung malaysia.

Kami akan menyediakan lori sewa 5 tan jenis kanvas dan kotak (box) untuk melindungi barangan anda jika hujan semasa hari pemindahan. Servis lori untuk penghantaran barang-barang kilang, dan lori jenis bonded juga disedia kan. 

Sekiranya anda tidak pasti sama ada barangan anda boleh muat untuk 1 trip perjalanan untuk lori 5 tan, anda boleh bercakap dengan pasukan kami untuk menjadualkan lawatan tapak untuk melihat barang-barangan anda yang perlu dipindahkan sebelum sebut harga disediakan untuk anda.

Hubungi syarikat kami untuk menempah lori sewa 5 tan yang terbaik dengan harga yang berpatutan untuk pemindahan yang mudah dan selamat anda pada hari ini. Layari blog kami untuk maklumat lebih lanjut.

Harga Pakej Lori Sewa 5 Tan Sahaja

[supsystic-price-table id=24]

Terma dan syarat untuk pakej lori sewa sahaja:

 • 1 pemandu lori sahaja (hanya membantu memunggah item ke / dari lori), tiada tenaga kerja yang lain untuk memunggah barangan.
 • Cas tambahan RM100/jam jika masa servis melebihi 3 jam.
 • Cas tambahan RM30 /10km jika jarak perjalanan melebihi 20km.
 • Cas tambahan RM50 / item jika bantuan diperlukan untuk memasang atau membongkar perabot.
 • Cas tambahan RM50/tenaga pekerja jika bantuan diperlukan untuk memindahkan barang-barang (bergantung kepada ketersediaan). Notis minimum 24 jam diperlukan untuk penyediaan tenaga kerja.
 • Cas tambahan RM80/tan/tingkat (RM20/tingkat untuk lori 1 tan) jika mana-mana bangunan anda tidak mempunyai lif yang beroperasi.
 • Bahan-bahan dan perkhidmatan lain seperti kotak, balutan gelembung, pembungkusan dan pembungkusan yang menyusut tidak termasuk dalam harga pakej.
 • Tiada cas GST.

Harga Pakej Lori Sewa 5 Tan Biasa

[supsystic-price-table id=25]

Terma dan syarat untuk pakej lori sewa biasa:

 • harga ini tidak merangkumi pemindahan jarak jauh (negeri ke negeri)
 • Cas tambahan RM30 /10km jika jarak perjalanan melebihi 30km.
 • Cas tambahan RM50 / item jika bantuan diperlukan untuk memasang atau membongkar perabot.
 • Cas tambahan RM50/tenaga pekerja jika bantuan diperlukan untuk memindahkan barang-barang (bergantung kepada ketersediaan).
 • Cas tambahan RM20/tan/tingkat jika mana-mana bangunan anda tidak mempunyai lif yang beroperasi.
 • Bahan-bahan dan perkhidmatan lain seperti kotak, balutan gelembung, pembungkusan dan pembungkusan yang menyusut tidak termasuk dalam harga pakej.
 • Notis minimum 24 jam diperlukan untuk penyediaan tenaga kerja.
 • Tiada cas GST.

Terma dan syarat pemindahan umum:

– Tidak ada pilihan pandu lori sendiri, semua lori sewa kami datang dengan pemandu lori sekali.
– Tempahan tertakluk kepada ketersediaan lori. Sila membuat booking untuk lori sewa seawal yang boleh.
– Tempahan lori dan pemandu bermakna tidak ada tenaga pekerja lain yang terlibat. Pemandu lori hanya bertanggungjawab untuk memandu lori. Sila beritahu ahli khidmat pelanggan kami jika anda memerlukan pekerja untuk pemindahan anda.
– Untuk kondo, sila dapatkan kelulusan pengurusan terlebih dahulu sebelum pemindahan. Sekiranya lori tidak dapat memasuki kawasan kondominium, kami tidak bertanggungjawab untuk menjadualkan semula atau mengganti lori tersebut pada tarikh lain. Sewa lori yang berasingan diperlukan untuk sebarang penjadualan semula untuk keadaan ini. Sebarang bayaran tambahan yang dilakukan semasa pemindahan seperti deposit keselamatan kepada pengurusan dan bayaran letak kereta ke bangunan semasa pemunggahan hendaklah dibayar oleh pelanggan.
– Syarikat kami tidak bertanggungjawab untuk kehilangan apa-apa barangan berharga jika ada barang berharga peribadi yang hilang semasa pemindahan.

FAQs

Bagaimana dengan harga lori sewa 5 Tan kawasan di luar Kuala Lumpur dan Selangor?

Kami tidak mempamerkan harga lori sewa 5 tan untuk kawasan di luar Kuala Lumpur dan Selangor seperti Seremban, Pulau Pinang, Melaka Johor dan negeri-negeri lain kerana sebut harganya bergantung mengikut keperluan pemindahan sebenar. Sila hubungi kami untuk mendapatkan sebut harga percuma.

Adakah harga yang dimaklumkan muktamad?

Harga lori sewa 5 tan dalam invois kami adalah muktamad berdasarkan keperluan pemindahan yang ditetapkan terutama jika terdapat pemeriksaan tapak.

Terdapat situasi di mana caj tambahan mungkin dikenakan. Beberapa situasi sepertinya adalah dan tidak terhad kepada yang berikut:

 • Barang-barang tambahan yang tidak boleh dibongkar dan hanya boleh dikeluarkan dari tingkap.
 • Piano atau barangan berat yang perlu dipindahkan ke atau digerakkan dari tingkat 1 atau 2 dengan menggunakan tangga.
 • Kerja-kerja tambahan seperti pembungkusan istimewa atau bekalan kotak-kotak tambahan
Bilakah saya perlu membuat bayaran?

Kami hanya menerima pemindahan bank atau cek pada masa ini. Deposit 50% diperlukan sebelum tarikh pindah yang dijadualkan untuk tempahan lori 5 tan. Bayaran akhir perlu dibuat sebelum perkhidmatan bermula pada hari perpindahan.

Testimoni

“ Saya bertuah kerana kawan saya telah mengesyorkan Syarikat RR Pro Transport kepada keluarga saya. Kami mendapatkan pakej lori sewa 5 tan untuk pindah rumah dari Gombak ke Shah Alam dari mereka.”

Liza

“Saya berpuas hati dengan pakej lori sewa biasa 5 Tan oleh RR Pro Transport. Berpatutan dan kualiti servis lori sewa yang diberikan baik. Terima kasih”

David Tee

RR Pro Transport (002523091-D)

Ofis

52K, Jalan Air Panas Bharu, 53200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur.

Telefon

Kami sedia 24/7

E-mel

Dapatkan Sebut Harga Percuma

Whatsapp

Dapatkan informasi segera