Harga Sewa Lori di Kuala Lumpur & Selangor

Harga Sewa Lori di Kuala Lumpur dan Selangor

Bergantung kepada saiz lori dan jenis perkhidmatan yang anda akan perlukan, kami ada pelbagai pakej dengan harga sewa lori di Kuala Lumpur, Taman Ampang Jaya dan Selangor yang berpatutan dan murah yang sesuai dengan bajet yang berbeza untuk semua orang.

Kadar untuk sewa lori di Sungai Buloh, Rawang dan Bukit Jalil yang disediakan oleh syarikat kami adalah termurah untuk para pelanggan kami. Sama ada anda pindah dari yang rumah lama di Desa Setapak ke rumah baru di Keramat Jaya, penghantaran barang kilang atau juga bagi mereka yang mencari jenis pemindahan yang lain adalah berbeza-beza untuk tempoh mengikut perjalanan, harian, dan mingguan, carilah kami.

Cepatlah e-mel atau telefon kami pada hari ini supaya kami dapat menyediakan sebut harga yang kompetitif dan terbaik untuk lori sewa pilihan anda di seluruh Semenanjung Malaysia seperti di Bandar Utama, Batu Caves, Setia Alam, dan Pandan Indah. Khidmat lori sewa kami turut disediakan di Cheras, Jalan Tun Razak dan untuk kawasan yang lain-lain bila anda perlu transport pindah rumah atau pindah barang.

Jenis Lori Untuk Disewa

Harga Lori Sewa

Harga Pakej Lori Sewa Sahaja

Harga Pakej Bajet

Harga Pakej Premium

Harga Pakej Penuh

Harga Pakej Signature

Terma dan syarat pemindahan umum dan servis lori sewa:

 • Tidak ada pilihan lori pandu sendiri, semua lori sewa kami termasuk dengan khidmat pemandu lori sekali.
 • Tempahan tertakluk kepada ketersediaan lori. Sila membuat booking untuk lori sewa seawal yang boleh.
 • Servis kami dari hari Isnin ke hari Ahad (9am – 5pm) termasuk cuti umum. Servis selepas 5pm akan dikenakan caj tambahan untuk lebih masa.
 • Tempahan lori sewa dan pemandu bermakna tidak ada tenaga pekerja lain yang terlibat. Pemandu lori hanya bertanggungjawab untuk memandu lori. Sila beritahu ahli khidmat pelanggan kami jika anda memerlukan pekerja untuk pemindahan anda.
 • Untuk kondo, sila dapatkan kelulusan pengurusan terlebih dahulu sebelum pemindahan. Sekiranya lori tidak dapat memasuki kawasan kondominium, kami tidak bertanggungjawab untuk menjadualkan semula atau mengganti lori tersebut pada tarikh lain. Sewa lori yang berasingan dengan cas baru diperlukan untuk sebarang penjadualan semula untuk keadaan ini.
 • Sebarang bayaran tambahan yang dilakukan semasa pemindahan seperti deposit keselamatan kepada pengurusan dan bayaran letak kereta ke bangunan semasa pemunggahan hendaklah dibayar oleh pelanggan.
 • Syarikat kami tidak bertanggungjawab untuk kehilangan apa-apa barangan berharga jika ada barang berharga peribadi yang hilang semasa pemindahan. Kami tidak akan membalut atau memindahkan barangan berharga.
 • Syarikat kami berhak untuk mengenakan caj tambahan untuk keadaan yang tidak dirancang termasuk situasi yang berikut:
 • Sebut harga yang diberikan adalah anggaran terbaik berdasarkan keadaan kerja biasa. Situasi kerja sebenar dapat dinilai oleh pekerja kami di lokasi anda pada hari pemindahan atau semasa lawatan tapak dijalankan. Sila berikan kami gambar barangan yang perlu dipindahkan, dan maklumat tentang lokasi pemindahan supaya kami dapat memberikan sebut harga yang terbaik dan mengelakkan perubahan harga lori sewa dan pemindahan.
 • Sebut harga untuk servis pembungkusan dan pemindahan barangan berat seperti piano, peti ais jenis komersial / chiller, peti keselamatan, mesin layan diri dan motosikal haruslah diminta terus dengan khidmat pelanggan kami.

Senarai Harga Caj Tambahan:

 • Servis pembungkusan barang menggunakan Shrink Wrap: RM25/barang
 • Servis pembungkusan dua kali menggunakan – Shrink Wrap dan Stretch Film: RM50/barang
 • Servis pembongkaran & pemasangan perabot / barang: Saiz biasa: RM50/barang, Saiz besar (>4ft): RM150/barang
 • Pemindahan di Lokasi Bertingkat Tanpa Lif / Lif Beroperasi/ Tangga: RM20/tingkat = Lori 1 tan, RM60/tingkat = Lori 3 tan, RM100/tingkat = Lori 5 tan
 • Bekalan Kotak saiz L: RM12

Soalan Lazim

Bagaimana dengan harga lori sewa dari Lembah Klang ke kawasan di luar Kuala Lumpur dan Selangor?

Kami tidak mempamerkan harga lori sewa dari Lembah Klang ke kawasan di luar Kuala Lumpur dan Selangor seperti Seremban, Pulau Pinang, Melaka, Johor dan negeri-negeri lain kerana sebut harganya bergantung mengikut keperluan pemindahan sebenar. Sila hubungi kami untuk mendapatkan sebut harga percuma.

Adakah harga yang dimaklumkan muktamad?

Harga lori sewa dalam invois kami adalah muktamad berdasarkan keperluan pemindahan yang ditetapkan terutama jika terdapat pemeriksaan tapak.

Terdapat situasi di mana caj tambahan mungkin dikenakan. Beberapa situasi sepertinya adalah dan tidak terhad kepada yang berikut:

 • Barang-barang tambahan yang tidak boleh dibongkar dan hanya boleh dikeluarkan dari tingkap.
 • Piano atau barangan berat yang perlu dipindahkan ke atau digerakkan dari tingkat 1 atau 2 dengan menggunakan tangga.
 • Kerja-kerja tambahan seperti pembungkusan istimewa atau bekalan kotak-kotak tambahan

Bilakah saya perlu membuat bayaran?

Kami hanya menerima pemindahan bank atau cek pada masa ini. Deposit 50% diperlukan sebelum tarikh pindah yang dijadualkan untuk tempahan lori. Bayaran akhir perlu dibuat sebelum perkhidmatan bermula pada hari perpindahan.

Testimoni

“ Syarikat anda memberikan saya pakej lori sewa yang berpatutan di Kajang. Itulah sebabnya saya terus mendapatkan khidmat lori sewa dari mereka untuk perniagaan saya.”

Mr Jason

“Pakej lori sewa di Bandar Manjalara adalah sangat berpatutan dengan kualiti servis lori sewa yang diberikan. Kami juga mendapat balasan sebut harga dengan pantas.”

Justine

Alviz Biz Resources (002503879-H)

Buka: Isnin - Ahad (Setiap Hari) 8am ke 8pm

Alamat

Turf View Apartment,6-31, Jalan Serdang Raya, ​43300, Seri Kembangan, Selangor.

Telefon

Hubungi kami hari ini

E-mel

Dapatkan Sebut Harga Percuma

Whatsapp

Dapatkan informasi segera

Senang Pindah Dapatkan Sebut Harga:

 • DD slash MM slash YYYY
 • Sila senaraikan semua barang yang perlu dipindahkan.