Lori Sewa di Bangi

Memilih syarikat lori sewa di Bangi untuk pemindahan barang untuk rumah boleh menjadi sukar, terutamanya apabila anda tidak tahu untuk memilih yang mana satu.

Secara awalnya, pemindahan boleh menjadi satu tugas yang sukar dan ini boleh dielakkan dengan memilih syarikat lori sewa yang betul dalam melakukan kerja ini terutamanya dengan penggunaan lori transport. Syarikat ini memberi perkhidmatan di sekitar kawasan Balakong, Mahkota Cheras dan Taman Aman.

Sebelum membuat keputusan akhir, ia adalah mustahak untuk anda memikirkan beberapa perkara dahulu terutamanya apabila anda ingin menghantar barang dari Bangi ke tempat seperti Taman Midah, KLIA airport dan Lembah Klang.

Terdapat beberapa tips penting yang anda perlu fikirkan sebelum membuat keputusan akhir:

 • Bertanya soalan adalah penting apabila anda memilih syarikat pemindahan barang ini. Dapatkan beberapa maklumat apabila melakukan sesi berjumpa dengan syarikat yang menjadi prospek anda dan bertanya soalan yang penting untuk pemindahan anda. Menelefon dan bertanya untuk mengetahui jika syarikat itu mempunyai tenaga kerja yang pakar dan mempunyai kelengkapan sendiri untuk memastikan keselamatan barangan dan biar mereka menceritakan kepada anda. Contohnya untuk memindahkan barangan sensitif seperti kayu. Bertanya seberapa banyak soalan yang boleh supaya anda berpuas hati dengan perkhidmatan yang ditawarkan. Tanyakan jika mereka memberi servis ke kawasan anda seperti di Avenue K, Bukit Melawati atau Jalan Chan Sow Ling.
 • Meminta syarikat pemindah barang memberikan anda informasi bertulis bagi barangan yang akan dipindahkan. Memastikan anda memberikan maklumat berkenaan alamat semasa dan alamat terbaru supaya mereka boleh menyediakan sebut harga dengan lebih tepat agar mereka berjanji dengan harga mereka.
 • Anda dinasihatkan untuk mendapatkan sekurang-kurangnya tiga sebut harga yang berbeza dari tiga syarikat pemindahan barang supaya anda boleh membuat keputusan akhir. Syarikat yang baik adalah yang tetap mahu dan patut membuat lawatan ke premis anda dan melihat apa yang perlu dibuat sebelum memberikan sebut harga yang lebih tepat. Contohnya untuk premis di Selayang, Taman Medan Cahaya dan Pusat Dagangan Pudu. Cuba dapatkan sebut harga bertulis serta maklumat terperinci kerja yang akan dilakukan seperti yang dijanjikan.
 • Anda mungkin akan terpengaruh untuk memilih syarikat lori sewa pertama yang anda cari, cuba untuk mengelak membuat keputusan sebegini. Ambil masa untuk membuat keputusan dengan menilai hasil kerja dan pengalaman mereka sebelum kata putus dibuat. Dapatkan pendapat dan cadangan dari online atau rakan sekeliling anda, seperti kawan, mahupun ahli keluarga yang pernah menyewa lori di sekitar kawasan anda contohnya di Damansara Jaya, Wangsa Maju dan Semenyih. Dapatkan maklumat jika mereka ada sebarang aduan berkenaan syarikat lori sewa tersebut.
 • Apabila anda menghubungi pelanggan terdahulu dari syarikat lori angkat barang ke Puchong Prima, Ukay Perdana atau Damai Selangor, ia adalah penting untuk bertanya beberapa soalan bagi mengelakkan penipuan. Soalan ini hendaklah berkait dengan kemampuan pekerja, kualiti kerja, dan harga yang dikenakan. Bertanya jika syarikat pemindah barang ini mampu untuk memindahkan semua barangan seperti mesin berat dengan selamat ataupun mereka menghadapi masalah. Contohnya kotak harus disediakan untuk barang katering atau alatan untuk pelamin. Jangan mencari mereka jika kebanyakan pekerja mereka adalah warga emas yang tidak berpengalaman. Pastikan anda mendapat jawapan yang jujur dari mereka jika anda ingin membuat keputusan akhir dan jangan membiarkan mereka cari alasan yang bertujuan melindungi mereka sendiri apabila perbuatan mereka terdedah.
 • Anda berhak untuk mengetahui berapa caj bayaran bagi perkhidmatan pindah rumah. Selain itu, anda perlu bertanya jenis perkhidmatan lori sewa yang ditawarkan, adakah anda akan diminta dicas berdasarkan berat barangan, atau adakah anda akan dicas tambahan untuk kos minyak lori sewa ke kawasan jarak jauh seperti ke Shah alam, Shamelin Perkasa dan Sungai Besi?
 • Membuat pengesahan jika syarikat lori sewa yang anda pilih itu mempunyai lesen dari pihak berkuasa. Juga, ambil masa untuk memastikan syarikat pemindahan ini diinsuranskan. Memilih syarikat yang diinsuranskan ini akan tolong menyelamatkan anda dari membayar kos perubatan pekerja yang tercedera ketika bekerja di premis anda. Jadi ingat semua ini apabila anda memilih syarikat pemindahan ini.

Tanpa mengira bangsa seperti China, Melayu atau India, kami menawarkan harga lori sewa yang murah dan berpatutan. Semua barangan yang diangkat dan dipindahkan dalam lori sewa bertutup sebelum dihantar ke destinasi anda di Tasik Permaisuri, Jalan Semarak dan Desa Park City. Di samping itu, kami juga menghantar barang dari Bangi ke Sri Hartamas, Cheras dan Pandan Indah. Kami juga menghantar ke negeri lain seperti Lorong Permata dan Lorong Mulia di Johor.

Pekerja kami auto melakukan tugas mereka dengan cepat dan kami terkenal dengan perkhidmatan lori sewa di Ampang, Menara Sentul dan Putra Height. Kami juga membuat khidmat penghantaran ke lokasi kilang seperti di Taman Maluri, Bukit Bintang dan Jalan Cochrane.

Barangan yang kami pindah ke lori sewa adalah secara berhati-hati supaya ia akan sampai ke lokasi sama ada di Setapak, Kajang atau Keramat dengan selamat. Jangan risau, kawasan Salak Selatan, Kampung Tasek Permai dan Taman Mulia juga berada dalam kawasan perkhidmatan lori sewa kami.

Pekerja lori kami akan angkat barang agar anda rasa selamat. Kami juga akan membuang sampah selepas kerja selesai tanpa mengira di mana kawasan anda sama ada di Setapak, Kajang atau Keramat. Semua barang akan diangkut dengan manpower kami ke villa mewah atau bilik anda di sekitar Putrajaya, Bandar Saujana Putra, Ampang dan Subang Jaya dengan baik.

Jika anda memerlukan sebarang info untuk lori sewa, sila hubungi nombor telefon kami atau melalui whatsapp dan kami sedia membantu anda di Peninsular Malaysia dengan harga murah contohnya di Setiawangsa, Batu Caves dan Gombak.

Jenis Lori Untuk Disewa

Harga Pakej Lori Sewa Sahaja

Harga Pakej Bajet

Soalan Lazim

Bagaimanakah kos perkhidmatan lori sewa dikira?

Kos perkhidmatan lori sewa adalah bergantung kepada faktor-faktor berikut:

 • jarak km dari tempat pickup ke destinasi
 • saiz lori yang diperlukan
 • bilangan pekerja-pekerja yang diperlukan untuk memunggah barangan
 • bilangan trip perjalanan yang diperlukan

Di mana lokasi yang diservis oleh syarikat anda?

Syarikat kami menyediakan perkhidmatan lori sewa di kawasan sekitar Bangi, Kuala Lumpur, dan Selangor.

Maklumat apakah yang diperlukan daripada saya untuk mendapatkan sebut harga?

Sebaik-baiknya, sila sediakan informasi seperti berapa tan lori yang diperlukan, bilangan pekerja yang diperlukan, bilangan trip, lokasi anda, lokasi destinasi, dan tarikh sewaan lori diperlukan.

Testimoni

“Terima kasih. Para pekerja dari syarikat anda telah banyak menolong menawarkan servis lori sewa pindah rumah 1 tan untuk saya pada bulan Ogos lepas dari Kuala Lumpur ke Bandar Baru Bangi.”

Encik Hilmi

“Khidmat lori sewa 3 tan dari syarikat anda adalah pada harga yang berpatutan. Terima kasih untuk khidmat pindah rumah untuk keluarga saya di Bangi.”

Parvin Kaur

Alviz Biz Resources (002503879-H)

Buka: Isnin - Ahad (Setiap Hari) 8am ke 8pm

Alamat

Turf View Apartment,6-31, Jalan Serdang Raya, ​43300, Seri Kembangan, Selangor.

Telefon

Hubungi kami hari ini

E-mel

Dapatkan Sebut Harga Percuma

Whatsapp

Dapatkan informasi segera

Senang Pindah Dapatkan Sebut Harga:

 • DD slash MM slash YYYY
 • Sila senaraikan semua barang yang perlu dipindahkan.