Lori Sewa di Bangi

Memilih syarikat lori sewa di Bangi untuk pemindahan barang untuk rumah boleh menjadi sukar, terutamanya apabila anda tidak tahu untuk memilih yang mana satu.

Pemindahan boleh menjadi satu tugas yang sukar dan ini boleh dielakkan dengan memilih syarikat yang betul untuk melakukan kerja ini. Sebelum membuat keputusan akhir, ia adalah mustahak untuk anda memikirkan beberapa perkara dahulu.

Di sini ada beberapa tips penting yang anda perlu fikirkan sebelum membuat keputusan akhir:

 • Bertanya soalan adalah penting apabila anda memilih syarikat pemindahan barang ini. Dapatkan beberapa maklumat apabila melakukan sesi berjumpa dengan syarikat yang menjadi prospek dan bertanya soalan yang penting untuk pemindahan anda. Bertanya jika syarikat itu mempunyai tenaga kerja yang pakar dan mempunyai kelengkapan sendiri untuk memastikan keselamatan barangan anda. Bertanya seberapa banyak soalan yang boleh supaya  anda berpuas hati dengan perkhidmatan yang ditawarkan.
 • Meminta syarikat pemindah barang memberikan anda informasi bertulis informasi barangan yang akan dipindahkan. Memastikan anda memberikan maklumat berkenaan alamat semasa dan alamat terbaru supaya mereka boleh menyediakan sebut harga dengan lebih tepat.
 • Anda dinasihatkan untuk mendapatkan sekurang kurangnya tiga sebut harga yang berbeza dari tiga syarikat pemindahan barang supaya anda boleh membuat keputusan akhir. Syarikat yang baik adalah yang tetap mahu membuat lawatan ke premis anda dan melihat apa yang perlu sebelum memberikan sebut harga yang lebih tepat. Cuba dapatkan sebut harga bertulis serta maklumat terperinci kerja yang akan dilakukan.
 • Anda mungkin akan terpengaruh untuk memilih syarikat pertama yang anda cari, cuba untuk mengelak membuat keputusan sebegini. Ambil masa untuk membuat keputusan dengan menilai hasil kerja dan pengalaman mereka sebelum kata putus dibuat. Dapatkan pendapat dan cadangan dari rakan sekeliling anda, seperti kawan, mahupun ahli keluarga. Dapatkan maklumat jika mereka ada sebarang aduan berkenaan syarikat tersebut.
 • Apabila anda menghubungi pelanggan terdahulu dari syarikat pemindahan barang di Bangi, ia adalah penting untuk bertanya beberapa soalan. Soalan ini hendaklah berkait dengan kemampuan pekerja, kualiti kerja dan harga yang dikenakan. Bertanya jika syarikat pemindah barang ini mampu untuk memindahkan semua barangan dengan selamat ataupun mereka menghadapi masalah. Pastikan anda mendapat jawapan yang jujur dari mereka jika anda ingin membuat keputusan akhir.
 • Anda berhak untuk mengetahui berapa cas bayaran bagi perkhidmatan pemindahan. Sebagai tambahan, anda perlu bertanya jenis pekhidmatan yang ditawarkan, adakah anda akan dicas berdasarkan berat barangan, atau adakah anda akan dicas bayaran tambahan untuk kos minyak lori?
 • Membuat pengesahan jika syarikat yang anda pilih itu mempunyai lesen dari pihak berkuasa. Juga, ambil masa untuk memastikan syarikat pemindahan ini diinsuranskan. Memilih syarikat yang diinsuranskan ini akan menyelamatkan anda dari membayar kos perubatan pekerja yang tercedera ketika bekerja di premis anda. Jadi ingat semua ini apabila anda memilih syarikat pemindah barang ini.

Jenis Lori Untuk Disewa

HARGA PAKEJ LORI SEWA SAHAJA

Terma dan syarat untuk pakej lori sewa sahaja:

 • 1 pemandu lori sahaja (hanya membantu memunggah item ke / dari lori), tiada tenaga kerja yang lain untuk memunggah barangan.
 • Cas tambahan RM100/jam jika masa servis melebihi 2 jam (untuk lori 2 tan) atau 3 jam (untuk lori 3/5 tan).
 • Cas tambahan RM30 /10km jika jarak perjalanan melebihi 30km.
 • Cas tambahan RM50 / item jika bantuan diperlukan untuk memasang atau membongkar perabot.
 • Cas tambahan RM50/tenaga pekerja jika bantuan diperlukan untuk memindahkan barang-barang (bergantung kepada ketersediaan). Notis minimum 24 jam diperlukan untuk penyediaan tenaga kerja.
 • Cas tambahan RM80/tan/tingkat (RM20/tingkat untuk lori 1 tan) jika mana-mana bangunan anda tidak mempunyai lif yang beroperasi.
 • Bahan-bahan dan perkhidmatan lain seperti kotak, balutan gelembung, pembungkusan dan pembungkusan yang menyusut tidak termasuk dalam harga pakej.
 • Tiada cas GST.

Terma dan syarat pemindahan umum:

- Tidak ada pilihan pandu lori sendiri, semua lori sewa kami datang dengan pemandu lori sekali.
- Tempahan tertakluk kepada ketersediaan lori. Sila membuat booking untuk lori sewa seawal yang boleh.
- Tempahan lori dan pemandu bermakna tidak ada tenaga pekerja lain yang terlibat. Pemandu lori hanya bertanggungjawab untuk memandu lori. Sila beritahu ahli khidmat pelanggan kami jika anda memerlukan pekerja untuk pemindahan anda.
- Untuk kondo, sila dapatkan kelulusan pengurusan terlebih dahulu sebelum pemindahan. Sekiranya lori tidak dapat memasuki kawasan kondominium, kami tidak bertanggungjawab untuk menjadualkan semula atau mengganti lori tersebut pada tarikh lain. Sewa lori yang berasingan diperlukan untuk sebarang penjadualan semula untuk keadaan ini.
Sebarang bayaran tambahan yang dilakukan semasa pemindahan seperti deposit keselamatan kepada pengurusan dan bayaran letak kereta ke bangunan semasa pemunggahan hendaklah dibayar oleh pelanggan.
- Syarikat kami tidak bertanggungjawab untuk kehilangan apa-apa barangan berharga jika ada barang berharga peribadi yang hilang semasa pemindahan

FAQs

Bagaimanakah kos perkhidmatan lori sewa dikira?

Kos perkhidmatan lori sewa adalah bergantung kepada faktor-faktor berikut:

 • jarak km dari tempat pickup ke destinasi
 • saiz lori yang diperlukan
 • bilangan pekerja-pekerja yang diperlukan untuk memunggah barangan
 • bilangan trip perjalanan yang diperlukan
Di mana lokasi yang diservis oleh syarikat anda?

Syarikat kami menyediakan perkhidmatan lori sewa di kawasan sekitar Ampang, Hulu Kelang, Kuala Lumpur, Selangor dan Seremban.

Maklumat apakah yang diperlukan daripada saya untuk mendapatkan sebut harga?
Sebaik-baiknya, sila sediakan informasi seperti berapa tan lori yang diperlukan, bilangan pekerja yang diperlukan, bilangan trip, lokasi anda, lokasi destinasi, dan tarikh sewaan lori diperlukan.

Testimoni

“Terima kasih. Para pekerja dari syarikat anda telah banyak menolong menawarkan servis lori sewa pindah rumah 1 tan untuk saya pada bulan Ogos lepas dari Kuala Lumpur ke Bandar Baru Bangi.”

Encik Hilmi

“Khidmat lori sewa 3 tan dari syarikat anda adalah pada harga yang berpatutan. Terima kasih untuk khidmat pindah rumah untuk keluarga saya di Bangi.”

Parvin Kaur

RR Pro Transport (002523091-D)

Ofis

52K, Jalan Air Panas Bharu, 53200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan KL.

Telefon

Hubungi kami hari ini

E-mel

Dapatkan Sebut Harga Percuma

Whatsapp

Dapatkan informasi segera