Pindah Rumah di Kuala Lumpur & Selangor

Pindah rumah adalah salah satu pengalaman penting dalam kehidupan kita dan ramai orang yang menghadapi kebingungan ketika pindah rumah di Kuala Lumpur. 

Ketika mencari syarikat lori sewa bagi pemindahan melalui lori 1 tan, 3 tan, 5 tan mahupun lori jenis lain di Kuala Lumpur serta Selangor, Malaysia, selalu penting bagi memilih sebuah syarikat pemindahan berpengalaman relevan yang menceburi bidang tersebut supaya barangan dijaga dengan baik semasa proses pemindahan dijalankan malah menghindari daripada kerosakan ataupun kehilangan perabot.

Ini juga adalah penting sekira anda adalah pemborong atau penjual barangan.

Apakah faktor-faktor perlu diperhatikan semasa memilih syarikat lori sewa bagi pemindahan di Kuala Lumpur?

 • Syarikat pemindahan perlu berupaya menyediakan pengalaman serta cara pemindahan rumah secara lancar di Kuala Lumpur. Pelanggan kita di KL selalunya selesa apabila bekerjasama dengan kita kerana pasukan kita mengambil inisiatif serta memberi mereka pengalaman pemindahan yang serba lancar. Biasanya pelanggan kita memerlukan pembungkusan khas apabila memindahkan barangan mudah pecah. Oleh itu, kita memastikan bahawa barangan tersebut dibungkus dengan menggunakan balutan gelembung terlebih dahulu bagi mengelakkan kerosakan semasa proses pemindahan barang tersebut.
 • Syarikat bersifat jujur ​​terhadap perkhidmatan bekalkan tanpa kos tersembunyi. Kita memberi sebut harga bagi setiap perkhidmatan pindah rumah berdasarkan kadar paling kompetitif serta munasabah. Maka paling penting kita dapat menyampaikan perjanjian. Oleh itu, para pelanggan kita menikmati ketenangan fikiran maka dah tak runsing mahupun bimbang bila kita mengendalikan perkhidmatan pindah rumah bagi mereka.
 • Kita menyediakan perkhidmatan tepat pada masanya sebagai profesionalism asas. Kita ingin memastikan bahawa syarikat kita menjadi permbekal perkhidmatan pindah rumah terbaik jua termurah di Kuala Lumpur, Malaysia. Oleh itu, pentingnya kita tahu serta menghormati masa pelanggan serba berharga.
 • Pasukan lori sewa kita di Kuala Lumpur ada bekerja setiap hari, tetapi bagi mengelakkan kecewaan, sila hubungi anggota kita seawal mungkin bagi dapatkan tempahan slot lori sewa kita. Oleh kerana itu, para pelanggan kita boleh menjadualkan masa paling sesuai bagi menjalankan kerja pindah rumah baru. Hubungi kita sekarang lalu tempah masa terbaik bagi perkhidmatan pindah rumah anda di Kuala Lumpur ke Jalan Kota Klang serta Johor.
 • Sebelum proses pindah rumah, pekerja syarikat kita turut menyediakan kotak kadbod baru malah murah untuk menyimpan barangan pindahan ke dalam lori sewa dengan caj lebih.

Kita merupakan penyelesaian utama, murah lagi setempat untuk semua pertanyaan, tips dan servis sewa berkenaan pindah rumah mahupun pejabat di Kuala Lumpur dan Selangor, Malaysia sejak beberapa tahun lalu.

Jadi hubungilah kami, buat panggilan telefon ataupun isi borang pertanyaan dan layari laman web kami sekarang kalau nak berpindah rumah dari rumah lama ke rumah baru sama ada di kawasan Puchong, Shah Alam atau tempat lain-lain.

Perkhidmatan Yang Kami Tawarkan

HARGA PAKEJ LORI SEWA SAHAJA

Terma dan syarat untuk pakej lori sewa sahaja:

 • 1 pemandu lori sahaja (hanya membantu memunggah item ke / dari lori), tiada tenaga kerja yang lain untuk memunggah barangan.
 • Cas tambahan RM100/jam jika masa servis melebihi 2 jam (untuk lori 2 tan) atau 3 jam (untuk lori 3/5 tan).
 • Cas tambahan RM30 /10km jika jarak perjalanan melebihi 30km.
 • Cas tambahan RM50 / item jika bantuan diperlukan untuk memasang atau membongkar perabot.
 • Cas tambahan RM50/tenaga pekerja jika bantuan diperlukan untuk memindahkan barang-barang (bergantung kepada ketersediaan). Notis minimum 24 jam diperlukan untuk penyediaan tenaga kerja.
 • Cas tambahan RM80/tan/tingkat (RM20/tingkat untuk lori 1 tan) jika mana-mana bangunan anda tidak mempunyai lif yang beroperasi.
 • Bahan-bahan dan perkhidmatan lain seperti kotak, balutan gelembung, pembungkusan dan pembungkusan yang menyusut tidak termasuk dalam harga pakej.
 • Tiada cas GST.

Terma dan syarat pemindahan umum:

- Tidak ada pilihan pandu lori sendiri, semua lori sewa kami datang dengan pemandu lori sekali.
- Tempahan tertakluk kepada ketersediaan lori. Sila membuat booking untuk lori sewa seawal yang boleh.
- Tempahan lori dan pemandu bermakna tidak ada tenaga pekerja lain yang terlibat. Pemandu lori hanya bertanggungjawab untuk memandu lori. Sila beritahu ahli khidmat pelanggan kami jika anda memerlukan pekerja untuk pemindahan anda.
- Untuk kondo, sila dapatkan kelulusan pengurusan terlebih dahulu sebelum pemindahan. Sekiranya lori tidak dapat memasuki kawasan kondominium, kami tidak bertanggungjawab untuk menjadualkan semula atau mengganti lori tersebut pada tarikh lain. Sewa lori yang berasingan diperlukan untuk sebarang penjadualan semula untuk keadaan ini.
Sebarang bayaran tambahan yang dilakukan semasa pemindahan seperti deposit keselamatan kepada pengurusan dan bayaran letak kereta ke bangunan semasa pemunggahan hendaklah dibayar oleh pelanggan.
- Syarikat kami tidak bertanggungjawab untuk kehilangan apa-apa barangan berharga jika ada barang berharga peribadi yang hilang semasa pemindahan

FAQs

Bagaimanakah kos perkhidmatan pindah rumah dikira?

Kos perkhidmatan pindah rumah adalah bergantung kepada faktor-faktor berikut:

 • bilangan dan saiz perabot dan barang-barang yang perlu dipindah
 • saiz lori yang diperuntukkan untuk mengangkut barang-barang untuk pindah rumah
 • bilangan pekerja – pekerja untuk tugas pindah rumah
 • bilangan trip perjalanan yang diperlukan untuk servis transport barangan ke rumah baru

Dimanakan lokasi yang diservis oleh syarikat anda?

Syarikat kami menyediakan perkhidmatan pindah rumah di sekitar kawasan Kuala Lumpur, Selangor, Melaka, Seremban, Pulau Pinang dan Johor.

Maklumat apakah yang diperlukan daripada saya untuk mendapatkan sebut harga?

Sebaik-baiknya, sila sediakan informasi seperti gambar perabot dan barang-barang rumah yang perlu dipindahkan dan tarikh pemindahan.

Testimoni

“ Saya sangat berpuas hati dengan perkhidmatan pindah rumah yang disediakan. Pemandu lorinya boleh dipercayai dan memindahkan barangan kami dengan teliti.

Jeyshan

“Kami sangat gembira dengan servis pindah rumah yang diberikan minggu lepas. Terima kasih”

Salma

RR Pro Transport (002523091-D)

Alamat

52K, Jalan Air Panas Bharu, 53200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan KL.

Telefon

Hubungi kami hari ini

E-mel

Dapatkan Sebut Harga Percuma

Whatsapp

Dapatkan informasi segera